3 Oct 2011

Daftar blog dengan nuffnang??

1st editor aku pasal blog ni ialah buat duit dengan nuffnang. aku blm pn register sbb baru berjinak-jinak dgn bolg ni tp da rase kehangatan berblog ni wlupn da terlewat nk memulakannye. Act sblm ni sbnrnye aku da ade pn acc blogspot ni, oleh krn xaktif ianya mati dgn sndirinye..

Nak tau cara nk berdaftar dgn NUFFNANG mari kita mulakan.


1. Buka akaun NUFFNANG anda.Kalau belum ada akaun silalah daftar terlebih dahulu.

2. Pastikan maklumat-maklumat yg anda isikan adalah tepat xblh men tibai okey. takut nti korg yg xdpt payment.

3. Apabila akaun anda sudah aktif jadi korang klik kat 'BLOG MANAGER'.



4.Pastu korang akan dibawa ke bahagian untuk pendaftaran blog.Korang isi maklumat blog korang.Dah selesai klik kat butang 'daftar'.


5. Kemudian korang akan dibawa ke bahagian 'borang tinjauan blogger'.Kalau korang tak faham korang isi je apa-apa.


6. Pastu korang save.Jadi pendaftaran blog korang dah berjaya.

7. Untuk mendapatkan html iklan,korang klik kat 'add ads'.


Kalau korang tidak faham nak letak iklan dalam blog,Pihak nuffnang ada menyediakan panduan untuk korang.Ikut je langkah-langkah yang mereka sediakan.SELESAI DAN SELAMAT MENCUBA....

No comments: