9 Nov 2011

Pemeriksaan Kesihatan



Hari ni pagi-pagi lg da pegi klinik UPSI nak cek kesihatan..
Kebetulan memang minggu lepas nak buat blood test pon..
tapi cancel plak coz ofismate lupe nak puase malam tu.
So kebetulan tengok email minggu ni ade buat kempen slame 1 week,
so hari ni lah harinye...

Malam tadi da puase..dengan perut kosongnye tahan lapa.
Aku ngan opismate trus ke klinik, kami org ke 13 dan 14..
1st skali die amik bmi, timbang berat n ukur tinggi..
hehehehe..aku nye bmi ideal..19.5 cukup-cukup makan lah.
pastu cek tekanan darah plak..ok!..cume tekanan jantung tinggi sikit..
then wat urine n blood test..tp resultnye minggu depan baru kua.

After siap urine n blood test..ktrg pg cek mata plak..cek rabun!
aku ade silau sikit lah..mmg kalau malam pn aku x confidence nak drive..
tapi blasah jugak aku drive cume kalau hujan malam mmg tak brani lah nk jalan jauh.
Next, aku wt suntikan HPV memang nak sangat buat, sebabnye tak pasti lah dolu2 penah ke cucuk..
1 suntikan rm 54..kene buat 3x suntikan selang sebulan n 6 bulan..
harga tok staff gov murah la sikit erk..ade discount..kalau x harga 1 suntikan rm150 camtu lah..
 n pap smear test pon ade..tp aku tak kawen lagi xde lah buat..so aku buat yang diatas jek..
bukan lame pon, kejap jek buat semua ni..yang penting kesihatan kite diutamakan..

So aweks2 kat lua tu da wat suntikan HPV ke belom?
da cek kesihatan kite?
jangan ambik ringan je dengan kesihatan kite sekarang..
elok lah kite cegah dari awal dulu sebelom kene k...
gud bye..